Keresőoptimalizálás lépésről lépésre

Első lépés: a honlap a) tartalmának és b) szerkezetének keresőbaráttá tétele. Második lépés: a támogató linkhálózat kiépítése. Eközben: a honlapot már eleve úgy optimalizáljuk, hogy előre tudjuk: milyen külső hivatkozásokkal fogjuk pozícióját javítani, illetve: a linkeket annak pontos tudatában építjük, hogy melyek a gondjainkra bízott weboldal tartalmi jellegzetességei. A harmadik lépés tehát: a keresőoptimalizáló folyamat organikussá tétele.

Azt, hogy miként kell lépésenként végrehajtani a keresőoptimalizálás egyes fázisait, sok helyütt leírtam, ezért itt nem ismétlem el, hanem inkább ajánlom a speciálisan leíró céllal készült weboldalaimat és blogposztjaimat.

honlap optimalizáció

  1. tanácsok: a honlaptartalom Google-optimalizálása
  2. fogalmak tisztázása: mi a honlapoptimalizálás lényege (arvisura-szempontok)
  3. a weboldal optimalizálás alapjai (általános tudnivalók és néhány konkrétum)

 linkhálózat építése

hogyan végezzünk linképítést? – hatékony Google-optimalizálás

Talán utoljára a mértant szerettem annyira kamasz koromban, mint a kreatív honlapoptimalizálás elméletét és gyakorlatát. De egy keresőbarát weboldal felépítése alighanem sokkal izgalmasabb, mint – mondjuk – egy adott paraméterekkel rendelkező gúlába írt gömb felületének a kiszámítása. Ami pedig még ennél is lebilincselőbb: figyelni, hogy munkánk eredményeként a céloldal hol és mikor debütál a Google találati listáin és hatékony támogatásunk nyomán hogyan kezd lépkedni mind előrébb és előrébb, hogyan halad lépésről lépésre az első keresőtalálati helyezés felé. A szakmai ismeretek alkalmazása mellett itt már fantáziára, alkotó hozzáállásra, a keresőoptimizálás kreatív ötleteire, fortélyaira is bőven szükség van. Ez utóbbiakból nem szenvedek hiányt, gondom mindig csak abból adódik, hogy az ötletek kidolgozása és webre vitele nagyon időigényes, aprólékos munkát követel. Úgy tetszik, gyakorta nagyvonalú remek éceszek is elbukhatnak a felületes, slendrián kivitelezésen.

google-keresooptimalizalas

Optimalizálás Google-kereséshez: lépésről lépésre

Most például már harmadik hete mást sem csinálok, mint új seo-web-bázisom honlapjait bütykörészem. Igyekszem „szinte tökéleteset” alkotni, azaz olyan weboldalakat létrehozni, amelyek hatékony célszárszemként működhetnek, azaz a lehető legnagyobb mértékben alkalmasak arra, hogy azokkal a keresőkérdésekkel, amelyekre szabtam őket, a Google-listák élére kerülhessenek. Ez nagyon alapos, legalább 25-30 szempontra kiterjedő figyelmet igényel. De persze azt is tudom, hogy túloptimalizálni sem szabad a webhelyet, mert akkor Nyomkeresőnk manipulációt szimatol.

Miközben az oldalakat építgettem és helyeztem el új domainom alá egy szintén új tárhelyen, aközben jött az ötlet: kellene ebbe a balládiumos rendszerbe egy blog is.

Hogy be is indítsam, arra azonnal több indokot is találtam.

Először is: bármennyire is jók a statikus oldalak és bármilyen jól is fognak szerepelni, nagy hátrányuk, hogy a Google ritkán indexálja őket. Mobilizálásukat semmi mással nem lehet jobban elérni, mint azzal, ha velük szomszédságban, ugyanaz alatt az aldomain alatt egy mobil blog is működik: ha gyakran írok bele, a Google gyakran fogja látogatni, s ha már gyakran erre jár (mutatja sok éves tapasztalatom), akkor gyakrabban szkenneli azokat az oldalakat is, amelyre egyfelől link megy a blogoldalakról, másfelől a látogatott hellyel azonos rendszer alá tartoznak.

Másik indok: ha már birtokába kerültem a honlapoptimalizálás aprócska fortélyainak és ha már kidolgoztam a kreatív keresőoptimalizálás több egyéni stratégiáját, akkor talán lehetnék olyan nagyvonalú, hogy másoknak is segítsek, azaz SEO-tapasztalataim egy részét megosszam. Hasonlattal érve: ha egy bűvésznek már vannak saját trükkjei, amelyek titkát féltékenyen őrzi, akkor megengedheti magának, hogy a kevésbé féltetteket megtanítsa másoknak.

Ez fog történni az új seoblogban: Google honlap optimalizálás – lépésről lépésre.

És hogy valóban vannak-e saját eljárásaim és révükön valóban el tudok e jó eredményeket érni a támogatott honlapok előre vitelében a Google-listákon?  Nos, készítettem egy kis listát legjobban szereplő weboldalaimról, itt kehet megtekinteni: Optimalizálás: Saját honlapok. – Bízom abban, hogy az új rendszer is sikeres lesz (első eredményei máris ott szerepelnek a link alatt megnyitható első táblázatban). Ám az bizonyos, hogy a 2013-as esztendő arról a munkáról fog szólni, amely lépésről lépésre előrébb viszi oldalaimat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük