Infraterépia – gyógyítás infravörös sugárzással

gyógyítás infravörös terápiaAz infraterépia, más néven infrasugaras kezelés, egy olyan gyógyászati módszer, amely az infravörös sugárzás jótékony hatásait használja fel a különböző egészségügyi problémák kezelésére. Az infravörös sugárzás a napfény egyik komponense, amely mélyen behatol a bőr alá és elősegíti a vérkeringést, csökkenti a fájdalmat és gyulladást, valamint elősegíti a sejtek regenerálódását.

Infravörös sugárzás: történet és fejlődés

Tudjuk, az infravörös sugárzás gyógyító hatásait már az ókorban is felismerték, amikor az orvosok felizzított tárgyakat használtak a sérülések kezelésére. Az infravörös sugárzás modern orvosi alkalmazása az 1890-es években kezdődött, amikor J. H. Kellogg amerikai orvos elektromos izzólámpát kezdett használni terápiás célokra.

Hogyan működik az infraterépia?

Mint köztudott, az infravörös sugárzás hőhullámok formájában hatol be a szövetekbe, ahol elősegíti az erek kitágulását és a vérkeringés javulását. Ezáltal a test melegebb részein a véráramlás növekedése révén a sejtek oxigén- és tápanyagellátása javul, ami gyorsítja a gyógyulási folyamatokat és csökkenti a fájdalmat.

Melyek az infraterápia alkalmazási területei?

Ez a gyógymód számos betegség kezelésére használható, beleértve a csonttöréseket, bénult végtagok vérellátásának javítását, valamint a nyirokrendszer, az ízületek, a mellkas, a hasüregi szervek és ivarszervek megbetegedéseit. Emellett a klinikai infraterápia szerepet kapott egyes hepatitis vírusok elpusztításában, a hasnyálmirigy inzulintermelésének fokozásában, és a szervezetbe bekerülő káros hatású fémek semlegesítésében és kiürítésében.

Fényes az infravörös terápia jövője

Nevezett technológia fejlődésével az infraterápia egyre elterjedtebbé válik, és új kutatások bizonyítják hatékonyságát a rákmegelőzésben és a gyulladásos megbetegedések kezelésében. A jövőben várhatóan még több területen fogják alkalmazni ezt a fájdalommentes és hatékony gyógyító módszert.

Ily módon az infraterápia tehát egy ígéretes és sokoldalúan alkalmazható terápia, amely segíthet a modern orvoslás számos kihívásának kezelésében. A folyamatos kutatások és fejlesztések révén várhatóan tovább bővül majd az alkalmazási kör, és egyre több ember számára nyújthat megoldást a különböző egészségügyi problémákra.

Néhány infraterápiás berendezés, amelyeket gyógyászati és wellness célokra használnak:

Cryo V2 krioterápiás kamra – a legújabb modell, amely egész test krioterápiát alkalmaz. Segítségével a kliensek enyhülést tapasztalhatnak az izomfájdalmak és az izomfájdalom miatt a krioterápiás kezelések után. Ez a módszer hatékonyabb alternatíva lehet a régi alkalmazások, mint például a jégcsomagolás vagy a jégfürdőbe merítés helyreállítási módszerekhez képest.

Infraterápiás derékalj: olyan termék, amely teljes testfelületben kezelheti a testet. Ezüstszálas huzattal van ellátva, ami kiváló a baktériumok, poratkák és az elektroszmog ellen. Ugyancsak az infravörös hullámok hatásai közé tartozik a vérkeringés serkentése és az oxigénellátás javítása.

Infralámpák: a hőterápia eszközei, és számos előnyt kínálnak, például gyulladáscsökkentést, vérkeringés serkentést, izomlazítást és immunerősítést. Az infravörös hullámok kíméletesen hatnak a bőrre, és mélyebb rétegekben is melegítik a testet, anélkül, hogy a levegőt felmelegítenék.

Tehát az infravörös terápia gyógyászati kezelés során mutatott előnyei nyilvánvalóak.  Ezek a  berendezések különböző területeken alkalmazhatók, és segíthetnek az egészség megőrzésében és a gyógyulásban.


Más: az infrafűtés előnyei, hátrányai

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.