Laptop szerviz: Google első hely

Linkprofil építés laptopos honlapra, 2022

notebook akku - hp laptop töltőMegújult egy korábbi seo-projektumom. Ötodik hónapja folyik a backlink építés alkatrésznevekre és szervizes kulcsszavakra. Eközben felidéződnek a több évvel ezelőtti tapasztalatok.

Kezdem azzal a korábbi megfigyeléssel, hogy a laptopszerviz kifejezés a felhasználói gyakorlatban elég sok, egymástól eltérő változatban szerepel. Így aztán az adott témában indított céges oldalak, szervizes szolgáltatói weblapok vagy online alkatrészáruházak tulajdonosainak főhet a feje: melyik verzióra nézve optimalizáltassák a honlapjukat. Ugyanígy gondban lehetnek a  SEO-szakértők, hogy a notebook kijelző, a monitor vagy a képernyő szinonimák közül melyiket részesítsék előnyben. További dilemma: tablet akku vagy akkumulátor? A hosszabbik a szabályos, de aki gyorsan keres a Google-ban, inkább az előbbit írja. De az alapprobléma összetettebb, mert egyfelől az egybe- és különírás, másfelől az ékezet használata bonyolítja a képet.

A lentebb mellékelt ábrán (Semrush audit) látható, hogy midőn évekkel ezelőtt egy webáruházat sikerült az adott kifejezésekkel első helyre pozicionálni, kiderült, melyik verzió mit hoz a konyhára. Érdekes módon a külön és hosszú í-vel írt megnevezésre adódik a legtöbb napi rákeresés a magyar nyelvterületen. Holott ez kétszeresen is vét a helyesírási szabályok ellen. Mivel a honlap három variációval megszerezte az első helyezést, látszott, hogy a jó pozíciókból melyik hozza a legtöbb látogatót.

Egybe vagy külön: laptopszerviz versus laptop szervíz

seo kulcsszó: laptop szervízA negyedikként alább felsorolt lehetőség nem volt benne a legtöbb látogatót hozó top10-ben, az első három viszont igen. listavezető a kétszeresen hibás verzió: a kifejezés rövid i-vel, és mint négy szótagú jelzős szóösszetétel, egybe irandó.

  • laptop szervíz – napi 1000 kattintás – kétszeresen helytelen
  • laptop szerviz – 720 kattintás – helytelen
  • laptopszerviz – mindössze 170 kattintás – helyes
  • laptopszervíz – nem tudni, de 170-nél kevesebb; helytelen

Érdekes, hogy a külön írt verzióban a hosszú ékezetes, az egybe írtban pedig a rövid a nyerőbb.

Bárhogy is: tanulságos, hogy a felhasználók (és nyomukban a Google) mennyire veszi komolyan a helyes nyelvi alakok használatát. Semennyire.

Honlap optimalizálás nyelvileg hibás kulcsszóra?

Arra sem akkor, sem most nem igazán vitt rá a lélek, hogy az egyáltalán nem szabályos verzióra külön is optimalizáljam a notebook alkatrészeket forgalmazó és laptopok garancián túli javítását végző vállalkozás weboldalát. A legkorrektebben számító, normatív laptopszerviz verziótól azonban kénytelen voltam el-eltérni akkor, amikor linkszövegeket készítettem, illetve a hivatkozói háttér felépítésében a tartalommarketing eszközeit alkalmaztam.

Ezt a gyakorlatot most is követem. Az elmúlt hónapok folyamán több tucatnyi blogposztot publikáltam.

SEO a legjobb márkanevekre, alkatrésznevekre

A sok tematikus szakmai szöveg főleg a long tail kulcsszavakat preferálta. A megbízó kérésének megfelelően márka+készülék+alkatrész szerkezetű keresőkifejezések kerültek fókuszba. Ilyenek: HP notebook akku, Asus tablet töltő, Dell laptop akkumulátor.

Szövegeimben nem győzöm hangsúlyozni, hogy a számítástechnikai szolgáltatást nyújtó javító műhelyben a helyben vásárolt termékeket ingyenesen szerelik be a hordozható számítógépekbe. Részletes leírások olvashatók a hardver eszközöknek, tanácsok javítással, szereléssel, billentyűzet tisztítással kapcsolatban. Címszerűen említésre kerültek az alkatrész szaküzleteket Pesten és Budán.

Linkprofil építés: Dell akku, Asus töltő, HP service

Új SEO- és tartalommarketing projekt laptopmárkák és notebook alkatrészek megnevezéséből kombinált több kifejezésre célozva. Samsung, Apple, Lenovo hardware eszközök elemei.

SEO téma: a laptopszerviz kulcsszó nyelvi változatai.

Meglepő, hogy a kétszeresen is helytelennek számító alak hozza a legtöbb organikus kattintást a vállalkozás számára. Kulcsszó-felhő. Acer hardver szervíz Bp. Aakku töltő adapter – honlap-seo. A a tartalommarketing stratégia eszközei a linképítésben, amely sorra veszi a marketingben legjobb laptop típusok és márkák alkatrészeit.

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük