Blog, zene – lejátszó widget készítése, elhelyezése

Zenelejátszás – kedvenc zenéket lejátszó blog-widget

Hogyan tudok zene lejátszó alkalmazást letölteni?

zene lejátszó widget készítése

Zene lejátszása blogomban

Muzsikáló widget a blogon. 2015. április 30-án a Grooveshark leállította szolgáltatásait a jogvédők nyomása miatt, így a lenti bejegyzés sajnos teljes egészében elavult, pedig kitűnő számokat válogattam s több blogomba is betűztem; én azóta sem találtam bármilyen weblapba és blogoldalba könnyen beágyazható és mögötte roppant gazdag zenei kínálattal rendelkező ilyen alkalmazást. Kár érte. A lenti szöveg tehát már érvénytelen. Viszont népszerűek lettek a hangoskönyvek :). És a hangsugárzópanel is. Hallgass zenét laptop készülékedről, keresd a legjobb hangoskönyveket és rádiójátékokat a Google segítségével. — Az eredeti blogbejegyzés szövege:

Grooveshark zenelejátszó widget készítése

A rendszer úgy működik jól, ha felhasználónevet és jelszót választva regisztráljuk magunkat, és belépett állapotban végezzük a műveleteket.

Megnyitásakor egy kereső jelenik meg, elsőként voltaképp bármire rákereshetünk (mondjuk egy előadóra), így léphetünk be magába a rendszerbe. Ha pl. beírjuk azt, hogy Sting és megnyomjuk a keresést, egy igen hosszú listát kapunk. Ebből választhatjuk ki azokat a számokat, amelyeket elhelyezni szándékozunk lejátszónkban: ezek az oldal alján jelennek meg képsorozat formájában (hogy mire hányszor kell kattintani az egyes számok meghallgatásához és a listára helyezéshez, azt az olvasók leleményességére bízom). „Fogd és vidd” funkcióval bármikor változtathatunk a sorrenden.

A bal felső sarokban végig látható egy kis keresősáv, amelybe Sting helyett bárki mást beírhatunk, így új és új listákat kapunk (a rendszer elég gazdag, az ismertebb előadók szinte mindegyike zeneszámok sokaságával szerepel). Ha elkészültünk a listával (azaz minden lejátszani szándékozott zene-kocka kis zöld pipával a bal sarkában elhelyezésre került), akkor a megnyomhatjuk az oldal alján a Save gombot, egyedi nevet adva lejátszási listánknak. Ha ez megvolt, nyomhatjuk ugyanott az Export gombot.

Új oldal nyílik meg, itt állíthatjuk be a kijelző méreteit és cserélhetjük fényes vagy matt színeit igényeinknek megfelelően (nem részletezem, az opciók használata elég egyszerű; a méreteket és színeket nyilván ahhoz a helyhez igazítjuk, ahová a lejátszót elhelyezni szándékozzuk). < laptopszerviz blog

A Next Step megnyomásával léphetünk tovább: a Add a Grooveshark Playlist mezejébe írjuk be az elnevezett és elmentett lejátszási listánk nevét és kerestessük meg. Ekkor egy mélylila sáv jelenik meg alább a listánk nevével, bal oldalt egy + gombbal a teljes listát hozzáadjuk a widgetünkhöz (a lejátszóhoz). (Itt még mód van a lista szerkesztésére és bővítésére, ennek mikéntjére tessék egyedül rájönni).

A Finish gomb megnyomása egy ujabb oldalt nyit, itt egyfelől egyedi néven elmenthetjük a widgetünket, másfelől megkapjuk a kódját: ezt kell a blogunk sablonjába a laptopunkról kimásolva  beilleszteni.

Ha a blog.hu vagy a blogger.com rendszerében működtetjük blogunkat, akkor egy új HTML-dobozt nyissunk és helyezzünk el az oldalsávunkon, ebbe másoljuk bele a kódot. De, mint látható, szövegoldalba is beágyazható kis leleményességgel (a fenti widget oldalsávba helyezve jelenleg a főblogomban szerepel, ez a jobbra láthatót pedig itteni ajánló blogom számára készítettem).

Mint látható, több lejátszási listát és több lejátszó widgetet is készíthetünk, ezeket (ha elmentjük) tárolja a rendszer, bármikor szerkeszthetjük, bővíthetjük  vagy átméretezhetjük őket, ha bejelentkezünk az oldalra. Nekem több blogom is van, így akár mindegyikhez külön is készíthetek megfelelő méretű, színű és tetszőleges zenéket tartalmazó lejátszókat.

A rendszerbe saját zenei mp3 fájljainkat is feltölthetjük számítógépünkről, noteszgépünkről – ezt még nem próbáltam ki.

A rendszer számos további funkcióval rendelkezik, kedvenc műfajunkat megadva „automatikus” listát is készíthetünk, lehívhatjuk a legnépszerűbb számok listáját, van egy Radió gomb is… – ezeket még tanulmányozom. Jó kísérletezést és remek zenéket kívánok minden érdeklődőnek. Amíg a sajátjuk elkészül, hallgathatják az én kedvenceimet.

Ajánlom még:


Más: Hangoskönyvek letöltése ingyen

A brit Vakok Királyi Nemzeti Intézete 1935-ben kezdett hangoskönyveket készíteni. Eredetileg az első világháború vak veteránjai számára készültek a felolvasott könyvek hanganyagát rögzítő lemezek. Természetesen analóg technikával.

2002 körül jelentek meg az első igazi magyar hangoskönyvek, ezek ma már jogtisztán, kiadott formában kerülnek a boltok polcaira. Ma már a frissen megjelent könyvek hangoskönyv kiadása is gyakori. A hangzó kiadványok közt megtalálhatók a magyar és világirodalom klasszikus regényei. Előnyük, hogy gyorsan, kényelmesen juthat az analfabéta érdeklődő színvonalas irodalomhoz.

blogzene | zenelejátszó blogba | blográdió – rádióblog | mp3 hangsugárzópanel | widgetek | HTML-kód | sablonba illesztés – Zene lejátszó widget elhelyezése blogban, honlapon. A rendszerbe saját zenei mp3 fájljainkat is feltölthetjük számítógépről, laptopról.  Zene lejátszás weboldal – hangoskönyvek  online: karinthy: utazás a koponyám körül – rádiójáték – mp3 feltöltés számítógépről, laptopról. Hangoskönyv letöltés notebookra. Zenelejátszás weboldal, online – SEO


Itt is, elit-blogom ajánlója: Blog-zene-lejátszó-widget

Zene színes hernyókra

Zenék, Balla D. Károly versei, Klubrádió

zene, balla d. károj<< aktuális link 2021, rádióműsor

Nagyon szellemes játékot ajánlott Cséka Gyuri a Facebookon. Kipróbáltam. Jópofa zenéket komponálhatunk, amelyek vizuálisan is megjelennek képernyőnkön színes „hernyók” formájában. A fel-alá mászkáló virtuális élőlénykék nem egyebek, mint a magunk szerezte zene egyes szólamai (hangszerei), s annál hangosabban szólnak, minél közelebb kerülnek véletlenszerű mozgásuk során a középponthoz (ennek helyét a képernyőn szintén állíthatjuk). A zene programozása egy hálórácson történik, amelyen bekattinthatjuk az egyes hangokat, a „hernyótest” formálásával pedig hangszínt és frekvenciát állíthatunk. Szerzeményeinket elmenthetjük és ha megőrizzük a linket, bármikor lejátszhatjuk vagy újrakomponálhatjuk (illetve mások elmentett zenéit is meghallgathatjuk). Nincs túl sok gomb a képernyőn, pár perc alatt kitanulmányozhatjuk az opciókat és rájöhettünk a „munkamenetre”, így le sem írom a lépéseket, inkább ajánlok egyet első szerzeményeim közül. Katt ide: bédéká. (A × remove áll és + add megnyomásával bárki új mű komponálásába kezdhet, vagy a ?-re kattintva a főoldalra juthat.)


  • olvasd el ezt is: Mozart, a kortárs
  • Noteszgép Terasz – Google helyezés javítása – Honlap seo
  • legutóbbi bejegyzések főblogomban: Vargas Llosa egy gondolatához | Boríték címzés / levél címzés
  • legutóbbi limerikek: Beregszász | Antalóc | Saján | Borzsova | Kaszony |