Domain-név, URL. Honlap-SEO 3

SEO ALAPOK: DOMAIN-NÉV, URL

donain url - honlap seoKis sorozatomban megosztom a honlap seo néhány műhelytitkát – saját ismereteim és évtizedes gyakorlati tapasztalataim alapján. Ez a 2012-es sorozat harmadik, kissé felújított, 2023-ra aktualizált része. Frissítésekor laptopos, infrás, teraszos weboldalakat optimalizáltam. Ez kiderül a szövegből. Keresőoptimalizálni jó!

Az oldal felépítése, látható és rejtett formai jegyei

Készítsünk keresőbarát honlapot! De hogyan? Hol szerepeljenek a kulcsszavak?

Tetszőleges weboldal készítésekor (vagy utólagos javításai során) számos lényeges tartalmi és formai szempontra kel tekintettel lenni. Ezek teljes körű ismertetésére itt nem vállalkozom, de tapasztalataimat tanácsadói munkám részeként szívesen megosztom megbízóimmal. (küldjön üzenetet: » üzenet küldése « – Segítek!) – Itt csupán a legfontosabb mozzanatok néhányát próbálom szemléltetni, felvázolni.

Kulcsszavas domain-név, URL-cím

Egyáltalán nem mindegy, milyen domain- vagy al-domain-név alá helyezünk el egy főoldalt, mint ahogy az sem, hogy az optimalizálandó weblapot milyen nevű könyvtárban (mappában) helyezzük el – s milyen nevet adunk magának a fájlnak. A kulcsszó szerepeltetése elsődleges szempont.

Nyilvánvaló, hogy aki sok infrapanelt akar eladni, annak célszerűbb www.infrapanel .hu cím alá helyeznie oldalát, mint a www.terasz .hu alá. Az infra fűtőpanellel melegített télikertet reklámozó oldal is jobb helyen van www.infrapanet .hu/telikert/ cím alatt, mint mondjuk a https://pirezmuhely.hu/seo/ URL-cím alatt.

Ha az adott könyvtár fájljai közül az egyik az infrafűtés energiatartalmáról szóló weblap, akkor célszerű magfelelő nevű mappába tenni, pl. /energiatakarekos-futes/. Ha a téma a notebook áramellátása, releváns cím a /laptop-akkumulator/.

Az adott kifejezésekre indított keresések során az intelligens Google az URL-címekben felismeri a megfelelően használt karaktersorokat – és meglétük vagy hiányuk befolyásolja az adott oldalnak a találati listán való pozicionálását.

Google link és terasz építés

Sokan úgy vélik, a domannév nem is annyira fontos, és egy budapesti teraszépítő cég oldala akár a https://balla.biz/budapest/terasz/ cím alatt is jól érzi magát, holott nyilvánvalóan jobb, ha szolgáltatásaik leírása vagy a napelemek elhelyezése terasztelikert.hu domain alá sorolt weblapokon történik. Hosszú távon az a weboldal sikeres, amely olyan címen hívható le, amelyben benne vannak a keresési kulcsszavak. Ezek elhelyezése persze sok egyéb helyen is szükséges.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük