Keresőoptimalizálás – SEO – honlap-optimalizálás

Tanácsadás honlap optimalizáláshoz

Kezdő weboldal készítők számára tanácsként annyi fogalmazható meg szűkszavúan, hogy gondoskodjanak a kulcsszavas reprezentációról. Amennyiben van vagy teremthető rá mód, szerepeltessünk kulcsszót minden arra alkalmas információcellában.

  • a domain-névben vagy URL-ben,
  • a weboldal nevében (title),
  • a leírásban (description),
  • a keywords meta tagben,
  • a h1, h2 éstovábbi címsorokban,
  • képek fájlnevében, alt és title tagjában, feliratában (captions),
  • a linkszövegekben (anchor és title text)
  • felsorolásban, táblázatban, menüpontban, láblécben, oldalsávban…

Tipp: eközben ne mindig ugyanúgy és ne mindig ugyanaz a vegytiszta  kulcsszó szerepeljen az előfordulásokban. Variáljuk a nyelvi alakokat, legyenek többes számú és toldalékolt alakok. Használjuk összetett szavakban. Forduljanak elő többszavas long tail variánsok.

Tanács: használjunk eredeti képeket. Ehhez segítséget ad például a szófelhő készítő online szoftver.

Címekben váltogassuk a szavak sorrendjét: lehetőleg minél több előfordulási lehetőséget használjunk ki. Ám vigyázat: ne halmozzuk túl ugyanazokat az alakokat se a hasonló, sem az azonos típusú, se a különálló szöveghelyeken. Fő a variabilitás. Az intelligens keresőszoftver felismeri a mutációkat.

Weboldal keresőoptimalizálás

Munka közben nem árt tudatosítani, hogy a keresőmarketing és a Google-keresőhöz való optimalizálás nem más, mint folyamatos aránytartás. Építeni kell, de nem szabad túlbabusgatni.

A honlapoknak a keresőalgoritmusok igényeihez igazodó és jó keresőtalálati eredményt hozó optimalizálását a kitartás és türelem jellemzi. Nem véletlen, hogy a SEO kulcsszó nem csupán a legismertebb, hanem a leginkább frekventált szava a szakmának. Olyan terminus technikus, amellyel, mint kulcsszóval, presztízskérdéssé vált előre sorolódni. A legjobb szakemberek a saját honlapjukat ezzel a szóval optimalizálják. Szerényebb szakii megelégszenek azzal, ha a weboldal optimalizálás vagy honlap-Seo kifejezéssel a top 10-be jutnak.

Egy régi SEO-programból

Töretlen szorgalommal készítem új és újabb keresőoptimalizáló oldalaimat. Ezek a weblapok hármas céllal jönnek létre: először is azért, hogy új, friss linkeket küldjenek optimalizált oldalaimra, másodszor azért, hogy maguk is pozícióra tegyenek szert a Google-listákon (olyan kifejezésekre, mint: Keresőoptimalizálás – SEO – Keresőmarketing – Honlap-optimalizálás –  Google-optimalizálás), harmadrészt, hogy idővel PageRank-értéket szerezzenek és optimalizáló webbázisom hasznos tagjává válhassanak.

Frissítés a régi értékszámot időközben felváltotta a MOZ Domain Authority.

Sok hasznos információval ezért indul útjára az új honlap is:

honlap seo

A honlap seo alapjai. Weboldalak keresési optimalizációja

Frissítés. Tartalom duplikáció elkerülése végett a fenti képen látható webhely szerveroldali 303-as átirányításra került. Fenti linkek cserélve.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük